מאפינס תרד חייזריים

ניסיון לפענח צורת חיים בלתי מזוהה בפח של הבת שלי הוביל למתכון ירוק, מרענן ויצירתי. חלופה מעולה, קלילה ובריאה לכריכים של ארוחת עשר ולכל ארוחת ביניים

teredmuffin3
יום אחד, כשניגשתי אל הפח בחדרה של מספר 2 בניסיון לאתר את הגורם לריח המוזר שעמד בחלל החדר, מצאתי גוש ירוק ובלתי מוסבר נח בפח. יכולתי להישבע שמדובר בצורת חיים שעין אדם טרם פגשה, וכבר דמיינתי את עצמי זוכת פרס נובל על גילוי צורות חיים חדשות.

תחילת שנת הלימודים היא לא רק בשורה של חזרה לשגרה מבורכת, אלא גם לשגעת הכריכים של ארוחות העשר.
אצלנו, דרך קבע, עושים את דרכם האחרונה אחר כבוד אל הפח, אשר בפאתי המטבח, כריכים עטופים בשקיות ניילון, כאילו מעולם לא יצאו מפתח הבית.
לפעמים אני תוהה מה הטעם בכלל. לפעמים אנחנו אפילו מתמרדים ומודיעים ״ או שתכינו לבד, או שתיקחו בעצמכן לחמניה מהמקפיא ותזרקו אותה לפח- אנחנו לא מכינים יותר כריכים.״

אבל אולי הן פשוט לא אוהבות כריכים? ומי בכלל קבע שצריך לאכול כריכים כל יום? הרי אני לא תוקעת לחמניות ופיתות וערימות לחם מדי יום בשעה 10, אז למה שהן ירצו?
בקיצור, לאחר מסע האשמות וגם לא מעט תירוצים יצירתיים על איך הגיע החייזר לפח בחדר המאוד מעוצב וענוג של 2, החלטתי לנסות קצת אחרת, ויצרתי מנה קלה לאללה, בריאה – לגוף ולנשמה, וירוקה מלכתחילה, ככה שלא אוכל לצעוק עליהן ״תראו איזו ירוקת זה העלה״ אם במקרה יעיפו גם את זה לפח.

*תוצאות הניסוי:
כל המאפינס נגמרו. אף אחד לא סיים את חייו בפח. רובפ הוקפאו והופשרו מדי בוקר ונשלחו לביה״ס בקופסה לצד ירקות חתוכים.
אפילו חבריי לריצה עפו עליהם בתור המנה לאחרי הריצה שחיכתה לנו באוטו. בקיצור- הצלחה.

teredmuffin4

מאפינס תרד חייזריים

24 יחידות 
מצרכים:
1 חבילת תרד טרי נקי (אם לא בעונה אפשר גם קפוא)
כוס קמח לבן
כוס קמח שיפון מלא
כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1/2 גביע קוטג׳
1 גביע שמנת חמוצה (אפשר גם יוגורט לחייזר דיאט)
1/2 קוביה גבינה בולגרית מפוררת (כ-120 גרם)
3 ביצים
3 כפות שמן זית

להכנה: 
1. לקצוץ את התרד גס ולהקפיץ עם כף שמן זית במחבת

teredmuffin1

2. לטחון את התרד במעבד מזון ידני
3. לנפות את הקמחים לקערה  עם המלח ואבקת האפייה
4. להוסיף את הגבינות והתרד הטחון והביצים

teredmuffin2

5. לערבב רק עד איחוד החומרים לעיסה
6. לשמן קלות תבנית מאפינס מסיליקון ולמלא כל שקע כ 2/3 מהגובה
7. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20-25 דקות עד שמתייצב ועדיין מעט לח מבפנים

teredmuffin6
8. חשוב לקרר מעט בתבנית לפני שמוציאים ואז לקרר על רשת
9. מומלץ להקפיא ולהוציא כל בוקר 2 להפשרה במקום כריך

teredmuffin5

אהבתם? 
למה שלא תעקבו אחרי לקבלת מתכונים נוספים? כולה לקפוץ שניה לראש הדף ולסמן ״עקוב אחרי״, ותקבלו התראה בכל פעם שבא לי משהו 

תגובות