ניהול קהילת הבלוגריות של סלונה היה אחד התפקידים שהכי אהבתי והתחברתי אליהם.
זו לא חוכמה גדולה, בהתחשב בכך שצמחתי מתוך הקהילה כבלוגרית והכרתי את דרכיה וצרכיה של הקהילה המאוד מיוחדת הזאת.
אך בניהול קהילות תמיד יש אתגרים לא מעטים. זה נכון במיוחד בקהילות שבהן פן חברתי לצד פן מקצועי, מפגש של א.נשים בעלי מאפיינים מאוד מגוונים, טווח גילאים נרחב ובטח ובטח בניהול לאורך שנים, כאשר קהילה מתבגרת ומשתנה, וכאשר פרטים מצטרפים ועוזבים תדיר.
אונליין אופליין
אחד הפרוייקטים הכי מיוחדים שיצרתי במהלך תקופת ניהול קהילה זו היה סדר פסח אלטנרטיבי.
קראנו לו ״סדר כהלכתה״, ומהותו היתה התאמת ההגדה של פסח לקהל נשי, כמו זה שמרכיב מעל 95% מקהילת הבלוגריות בסלונה.
בניהול קהילה אני משתדלת לא לפספס אף הזדמנות לייצר מפגש בעולם הפיזי, במיוחד כאשר ניתן לייצר סביבו ערך ותוכן ייחודי.
למשימת הסדר כהלכתה גייסתי את האחת והיחידה, סמדר דקל נעים, מהדמויות הפעילות והבולטות בארגון הוויה, שעוסק בבנייה של טקסים ישראלים אלטנטיביים לטקסים הדתיים, ובראשם – חתונות ולוויות.
ביחד כתבנו מהלך סדר חדש וחילקנו משימות כתיבה גם לנשים מהקהילה, בשאיפה לפי תחומי העיסוק והעניין של כל אחת מהן.
והיגדתן
אל החלל המעוצב בריג׳ס רמת החייל הגיעו מעל 60 בלוגריות ובלוגר, כל אחת מצויידת בתבשיל חג אופייני, שהצטרף אל שולחן החג המשותף.
הטקס כלל סדרה של קטעי קריאה לפי מהלך ההגדה המסורתית, עם התייחסות לסוגיות נשיות ומזוויות חדשות ומרעננות, וכמובן – שירים וריקודים, כמצופה מערב בו מצווה לשתות ארבע כוסות.
איך יודעים שקהילה עובדת?
ההירתמות של עשרות נשים בערב אמצע שבוע למפגש שלא ידעו מה בדיוק הולך לקרות בו, ההתמסרות לטקס מקורי וחדשני, והפידבקים שהגיעו לאחר הערב, הראו לנו שיש כאן קהילה פועמת, שמדברת בשפה אחת, שמייצרת חוויות ובונה מסורות חדשות. קהילה שנכונה ליצור ביחד דברים חדשים, להתנסות ולהצמיח כנפיים לכל אחת מהנשים בה, כדי לעוף ביחד.
סדר כהלכתה אמנם לא קשור למלאכת הכתיבה שסביבה נפגשות הבלוגריות של סלונה בקהילת הבלוגרים מלכתחילה, אבל הוא מייצג את הערכים של סלונה והמניע להקמת הקהילה. וכשערב חדשני אחד מצליח, ברור שאפשר לעוף עם הקהילה גבוה ולחלום מעבר לקשת בענן.